Διακόσμηση


Γωνιά κουκλόσπιτου

 

 

 

Παρουσιολόγιο κουκουβάγια

 

Παρουσιολόγιο σπιτάκια 1

Αποτελείται από τρία σπιτάκια.Στα δύο εχουμε κολλήσει τις φωτογραφίες των παιδιών και τα ονόματά τους. Στο τρίτο βάζουμε τα ονόματα των παιδιών που απουσιάζουν.Στην πόρτα του σπιτιού μπορούμε να βάλουμε τον αριθμό που δείχνει πόσα παιδιά απουσιάζουν.

Παρουσιολόγιο σπιτάκια 2

Παρουσιολόγιο μηλιά

 

Αποτελείται από ένα δέντρο με μήλα, που από τη μια μεριά εχουν τη φωτογραφία του παιδιού και απο την άλλη το όνομα του.Κάτω υπάρχουν προβατάκια τόσα όσα ειναι τα παιδιά, δηλώνοντας τις παρουσίες και τις απουσίες

 

και 

Παρουσιολόγιο κότες

 

Ομάδες υπηρεσίας

 

Καιρός - Εποχές - 

 

 


  • Πίνακας με τις ζωγραφιές των παιδιών

           Σε έναν πίνακα τοποθετούνται οι καθημερινές ζωγραφιές των παιδιών δίνοντας μια χαρούμενη νότα στην ατμόσφαιρα της τάξης. Στο επάνω μέρος του πίνακα μπορούμε να τοποθετήσουμε αντίγραφα από πίνακες διαφόρων ζωγράφων, οι οποίοι μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με κάποιο θέμα που ασχολούμαστε ή ανάλογα με την εποχή ή μια τεχνοτροπία ζωγραφικής. Έτσι τα παιδιά μπορούν να έρθουν πιο κοντα με  την τέχνης της ζωγραφικής.


Φθινοπωρινή διακόσμηση

 

Πάνω στα φύλλα μπορούμε να βάλουμε φωτογραφίες των παιδιών μας.

 

Διακόσμηση παράθυρου


Χειμωνιάτικα


  • Διακοσμητικά με τις φωτογραφίες των παιδιών

 

       Ένας κάβουρας με καλάμια στο χέρι, κρατάει μερικά ψαράκια, πάνω στα οποία ειναι κολλημένες οι φωτογραφίες των παιδιών, για το ένα τμήμα του νηπιαγωγείου και ένα παπάκι που ψαρεύει ,για τις φωτογραφίες του άλλου τμήματος.

       Τα διακοσμητικά τα έχουμε τοποθετήσει στις πόρτες των τάξεων, φτιάχνοντας έτσι τις παρεούλες.

       Τα πατρόν για τα διακοσμητικά τα βρήκαμε στο περιοδικό '' Παράθυρο στην εκπαίδευση ''


  •  Χρώματα και διακόσμηση

 

       Η γνωριμία με τα χρώματα, μεσα από οργανωμένες δραστηριότητες, οδηγεί στη δημιουργία εργασιών για τη διακόσμηση της τάξης μας.

Το καραμελόδενδρο, με τις χρωματιστές χάρτινες καραμέλες και τον κλόουν με τα χρωματιστά μπαλόνια που γράφουν το καθένα και το όνομα ενός παιδιού. 

 

  •       Το μανιταρόσπιτο στολίζει τη γωνιά του κουκλόσπιτου

 

Προεπισκόπηση

    Τα πατρόν για τη δημιουργία όλων τα έχουμε βρει από το περιοδικό ''Παράθυρο στην εκπαίδευση"